Translate

štvrtok 6. septembra 2012

Môj keep cup

Nie len tak obyčajný cup (hrnček), ale rovno keep cup!
Kupujete si kávu so sebou? Ja som veľký milovník kávy a to postupne vyprodukovalo moju závislosť na káve :). Už to raz tak bude, že kávu si dám každý deň, minimálne raz. No a poznáte to, ráno ledva vstanem a musím už utekaťdo školy, z nej zase na brigádu, alebo niečo vybavovať. Pokiaľ si ráno nestihnem dať "svoju dávku" tak po ceste na brigádu je to priam nutnosťou. Pokiaľ nie je čas na kávičku s kamarátkami, príjemné posedenie, rozhovory práve pri tomto nápoji, čo neskutočne milujem :), tak vtedy je káva so sebou tou najlepšou voľbou. Mám pocit, že dnes sa to stalo nielen vizitkou uponáhľaného štýlu, ale aj trendom. Kráčate si s pohárikom kávy a pôsobite veľmi in :). Hlavne pokiaľ je to starbucks, čo sa u nás len tak ľahko stať nemôže.
Neviem nakoľko ste sa niekedy zamýšľali nad tým koľko odpadu sa vyprodukuje kúpou vašej obľúbenej kávičky so sebou. Nevýhoda väčšiny z týchto pohárikov je, že sú z vnútornej strany potiahnuté vodeodolným syntetickým latexom, voskom, alebo skrátka niečím, čo sa nedá len tak zrecyklovať. A to je veľká škoda, hlavne pokiaľ využívate kávičku so sebou častejšie ako raz za sto rokov :).


Niektoré kaviarne už ponúkajú svoj vlastný prenosný, znovapoužiteľný cup :) na kaffe. Osobne som už mala s jedným zlú skúsenosť, netesnil mi dobre, čo je práve pri ranných behoch na zastávku veľmi dôležitá vlastnosť. A tak som si tentoraz objednala keep cup a som s ním plne spokojná. Slúži dobre a má aj pekný dizajn. Hoci by som si najradšej navrhla svoj vlastný.. :). Chcela som fialový, ale ten majú len celý fialový, čo mi prišla škoda, vzhľadom na možnosť použitia až troch farieb. A tak som nakoniec skončila s týmto, čo možno nie je pre mňa až tak typický (aby ste rozumeli, fialovej mám doma až na mraky :D) ale zapáčil sa mi. Tak toto je on, KeepCup Grassy.



Na fotke ho môžete vidieť u mňa v kuchyni, po tom, čo som ho naplnila kávičkou s domáceho kávovaru Dolce Gusto ( o tom možno nabudúce). Využívam ho totižto aj takto, keď si ráno nestíham vypiť kávu, ale ešte si ju rýchlo stihnem urobiť, vezmem si ju takto so sebou. :)
Je pravda, že na Slovensku ešte nie je tak rozšírený a nepoužíva ho toľko ľudí. Aspoň si to myslím, podľa občasných reakcii v kaviarniach po tom, čo im podám môj keep cup, čo má 340 ml a pýtajú sa kolegyne navzájom, či tam zmestia 300 ml nápoj...  Ale verím, že sa to môže čoskoro zmeniť :), minimálne už len tými mojími návštevami kaviarní spolu s týmto fešákom :D.

A čo  vy? Zvyknete si kupovať kávu so sebou? Nerozmýšľali ste nad nejakým takýmto znovu-použiteľným pohárikom na cesty? :)

18 komentárov:

  1. Ja som si kupila taky prenosny termohrncek na kavu, z ktoreho ale tecie cez dierku na pitie, co je uplne nanic...Neviem, ci vsetky su take pochybne a zle tesniace ale uz sa trochu bojim investovat do dalsieho...ale tento keepcup je uteseny!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, vďaka za komentárik :) .. ako tak pozerám, tak vrchnáčiku som nevedovala žiadnu pozornosť :D (keď budem mať čas, asi ho ešte odfotím :) ) a to je chyba práve pre toto, čo píšeš - na dierku na pitie je tam "kryt", ktorý si síce vždy musím dávať pozor aby som ho poriadne utesnila, lebo je tam aj ďalšia dierka na vzduch, ale keď to poriadne zatlačím :)) tak tesní výborne, aspoň zatiaľ :D a dúfam, že aj dlho bude ;)

      Odstrániť
  2. Tak s týmto som sa ešte nestretla, no vdaka tvojmu príspevku som o niečo mudrejšia :) Je to veľmi dobrá vec a tiež si zvyknem kupovať kávu so sebou, najmä ked sa už ponáhľam zo školy na vlak a pod. :)
    P.S. posedenia s kamarátkami tiež zbožňujem :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sue, pri citani clanku mi ako prve napadlo prave to, ako sa na vlastny pohar tvaria v kaviarni. Ja mam totiz mraky termo hrncekov, ale neodvazila som sa ho niekomu strkat na kavu take away. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V dobrych kaviarnach o KeepCup vedia - pohare su uznavane poprednymi baristami a distributormi kavy. Na Slovensku sa KeepCup uz uspesne "chyta" a nezaznamenavame ziadne problemy u obsluhy. Ved predsa, nas zakaznik - nas pan. Drzime si palce a verime, ze na uliciach bude cim dalej tym menej prazdnych papierovych poharov. Juraj, KeepCup

    OdpovedaťOdstrániť
  5. My sme zasobili poharikmi KEEP CUP vsetkych moznych ludi, a vsetci su nesmierne spokojni. Prva reakcia mojho manzela bola, asi sme ho teda vobec nemuseli kupovat, bude zas taky, ako vsetky ostatne. A hned po prvom raze, ako si robil kavu so sebou do auta, si ho nevedel vynachvalit a ja som bola cela stastna. Teraz mu robi spolocnost kazde rano vo vlaku, kde si spolu s dobrotami na ranajky, uziva aj svoju rannu kavicku. Pohar mam aj ja, hoci kavu nepijem, ale caj aj pre deti, chuti rovnako vyborne. Tesni uplne super, da sa najst poharik presne podla vasich moznosti aj velkosti. Skutocne kupte, bude stat za to.
    Janka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sue to od teba vobec nie je pekne! Uz som si keepcup objednala tiez! Pritom mam mraky termohrncekov. :D (Asi 5)
    Ale ten dizajn!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja ho strkám aj v kaviarni, aj na kúpalisku som ho a nikto sa ani nečudoval, natankovali mi doň čo som chcela a hotovo. Mám veľkosť M aj S v práci a obe sú maximálne využité. Tesnia dobre. Aj sa dajú dobre umyť. Spokojnosť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. skvělé!)

    http://dreamaboutflowers.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja zboznujem kavu a aj celu tu "kulturu" pitia okolo :-). Starbucks by som si ale urcite nekupovala, podla mna je strasne draha aj na zahranicne pomery... Ja pouzivam tiez termohrncek, mam ich doma niekolko a uz posledne tri roky sa snazim presvedcit asistentku u nas vo firme, aby sa ako vianocne darceky rozdavali prave oni, len s logom :-). Inak, aj taky keramicky keep cup velmi chcem, uvazujem nad jednym fesnym z Google obchodu :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. fiha.. ja kavú moc nemusím.. nevonia mi .. nič.. no ja raDšEJ KAKAO :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Fiiiha, ten je ale pekny! Starbucks je prilis predrazeny na to, aku kavu tam robia, ale musim uznat, ze je teda stylovy! Ja kavu nejako extra nepijem, ale o chvilku zacne moje obdobie pitia zazvoroveho caju v skole, na ktory tiez pouzivam cup to go :D :)Pekny clanok! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. a drzi sa to dobre za tu modru silikonovu sranud? lebo ja preferujem veci s uchom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej hej, drží sa mi to dobre :) v podstate myslím, že ten dizajn je navrhnutý podľa pohárikov, čo Ti dajú v kaviarni, keď si vypýtaš kávu so sebou - tiež nemajú uško ;)

      Odstrániť
  13. KeepCup sa da objednat aj vo vlastnom navrhnutom dizajne :) http://www.keepcup.com/design-my-keepcup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že som to nevedela skôr! :) Ale každopádne ďakujem moc za info, budem na to myslieť, keby chcem niekomu kúpiť ako darček, paráda :)

      Odstrániť
  14. Na KeepCupe je vyborne prave to, ze jeho jednotlive velkosti su standardizovane podla klasickych velkosti poharikov "so sebou". Takze napr.na kazdej benzinke sa vam krasne zmestia presne do kavomatu a aj si mozete byt isti, ze sa vam tam zmesti presna davka (samozrejme ak mam pohar S, nemozem do neho chciet kavu L). Prave z tohto dovodu nemaju v ziadnej kaviarni ziadny objektivny dovod ho odmietat (na rozdiel od kadejakych inych hrncekov, ktore nemaju standardizovane rozmery).
    Ale bohuzial aj zla skusenost - po nieco vyse roku pouzivania nam obidna KeepCupy prestali tesnit. Nehovorim o tesneni pri prevracani dole hlavou, ale o obycajnom piti. Po vyse roku uspesneho pouzivania sme zrazu po piti z KeepCupu museli vzdy prat tricko... Po niekolkych razoch mi doslo, ze to nie je nahoda, oba KeepCupy som otestovala a zostila, ze uz netesnia :( Velke sklamanie. Je to celkom draha zalezitost, tak som cakala dlhsiu zivotnost.

    OdpovedaťOdstrániť