Translate

piatok 22. júna 2012

Kritika dnešku

By bola nech by bol dnešok v ktoromkoľvek roku...

A to je možno aj dobre, lebo keby nebola a boli by sme úplne stotožnení s tým, v čom žijeme, aké by to bolo potom v nebi? :)

Kritika dnešku je dnes, mám pocit, veľmi populárna. Alebo možno skôr frflanie, fňukanie a smutné konštatovanie ako sa tento svet rúti do záhuby, kam to všetko speje, kde sú tie sladké staré časy a čo sa to tu vlastne deje. Aj keď, myslím, že je dosť možné, že aj v tých sladkých starých časoch sa ľudia radi posťažovali a ponadávali si na vtedajší život.
Na jednej strane sa sťažujeme, akí sme zaostalí a na druhej je tu túžba žiť v inej dobe – nejakej z tých minulých. Kedy neboli moderné technológie, výškové budovy, málo zelene, ale zato ste nikdy nevedeli, kto vás kde postrelí alebo či vás náhodou neupália, alebo vám nevezmú chlapov do vojny.
A potom sú tu takí, ktorí tvrdia, že to len tak negatívne vnímame, a že dané ofrflané skutočnosti boli takými vždy, len nie vždy to tak bolo vidieť – napr. homosexuálne partnerstvá/ styky, ktoré boli v starovekom Grécku dokonca považované za hodnotnejšie ako heterosexuálne. Alebo narastanie rozvodovosti komentujú tým, že vždy boli nešťastné manželstvá, ibaže spoločnosť tak netolerovala rozvody a teda ostávali nešťastne spolu. Nadšenci tvrdia, že takto je to vlastne lepšie a hoci stúpajú rozvody, stúpa aj počet spokojných párov/ partnerov. O tom by sa dalo polemizovať, možno v ďalšom článku :) ...
Keď sa obzrieme okolo seba, započúvame sa, môžeme si všimnúť kritiku, či pokusy o kritiku na mnohých miestach, od mnohých ľudí a kritizované je naozaj čokoľvek a ktokoľvek za všetko možné i nemožné. Čo je to vlastne tá kritika? Ponúkam vám zaujímavý blogový článok na čítanie.
Podľa mňa je lepšie než frflanie, snažiť sa veci zmeniť, aby sme na ne nemuseli frflať. Avšak, to nie je v niektorých prípadoch len tak ľahké / možné. Nech je ako chce, aj ja patrím k tým, ktorí si radi pofrflú, posťažujú sa a nadávajú aj na ten dnešok a možno sa snažia aj konštruktívne kritizovať, avšak nie vždy sa to podarí ;). A teda mám rozpísané už tri články a som si istá, že do tejto rubriky pribudnú časom aj ďalšie. Možno si niekedy zabudnem dať servítku pred ústa, inokedy budú články plné alibizmu a možno to budú len vety plné nezmyselného sťažovania sa. V každom prípade, užite si ich a veselo kritizujte, alebo frflite aj na moje články do komentárov :).


Článok z  09.03.2011

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára