Translate

štvrtok 9. augusta 2012

Letné hity


Máte svoj obľúbený? Každý rok prichádzajú do rádií nové letné hity priam vyžarujúce slnko.
Niektoré sú robené vyslovene len na tento účel. Aby ich hrali v lete v rádiách, na festivaloch a v zime nostalgicky spomínajúc na leto. 
Ja si tiež spievam laratatata... :)

Minulý rok ma veľmi oslovil singel, čo vznikol po spolupráci môjho ľúbeného Polemicu s partiou AMO.


 
Pieseň Spolu má aj letný clip :), cestujúc cestou necestou, slnko aj slnečné okuliarky. Ale nachádzam v ňom aj text práve s myšlienkou, nie o lete, ale priam o manželstve.  Paráda :). 

Tohtoročný song od AMO v spolupráci so Celeste Buckingham sa mi tiež zapáčil. Nahodili nové slnečné okuliare, tento krát síce vnútri, ale vytvorili tiež milú letnú pieseň. Asi si zistím o AMO trocha viac :) ... 
 
Ďalší letný singel zo Slovenskej scény ma dokonca v noci budí z diskotéky od vedľa - EGO ft. Róbert Burian a ich hit „Žijeme len raz“. Typicky letný s milým textom, ale naozaj len o lete. 

„Neseď doma pri kompe poď s nami von!
Ži, raz, tu, teraz,
slnko svieti rovnako na nás.
Všetkých spolu od jazier k moru,
poď von pozývam na kofolu...“

Aj vidoklip je samozrejme plný leta. Ja by som si však odpustila zábery na dievčenské popredia a pozadia v bikinách. Ale oni to tam zrejme museli dať, veď predsa k správnemu letnému hitu patrí aj poriadne letný klip. Dnes  drvivá väčšina z nich obsahuje práve sporo odeté dievčatá, v plavočkách, tancujúc napríklad na lodi.
„Pláže, bikiny, leto nás čaká.“ (Žijeme len raz- ego ft. robert burian)
Alebo aj svalnatý chlapci s tetovaniami. Smiech. Radosť. Alkohol. Cigaretky. Dym. Vodná fajka. Diskotéka. Drogy. Mládež vyhrávajúca peniaze v automatoch. Opíjajú sa. Cestujú cestou necestou a vlajú im vlasy vo vetre v kabriolete. Sex. Tzv letné romániky. Párty v dome. Vášnivý tanec. Západy slnka. More, pláž. Bazén, nafukovačky. Letné drinky. Prípadne hudobný festival kde je opäť plno tancu, alkoholu, drog.

 A všetko toto vyzerá neskutočne príťažlivo, že by ste hneď vyšli von s úsmevom na perách žiť tento „sen“. Hups, už len nájsť fešáka s kabrioletom... 

A ja celkom chápem, pretože to NAOZAJ vyzerá neskutočne príťažlivo. 

Už by nebolo príťažlivé, keby dali do videoclipu chalanov, čo si vyšli na stanovačku s pivkom a nie s milionóm fliaš tvrdého? Dievčatá, ktoré sa namakajú aby spravili tábor pre deti? Sestry, ktoré šli na dovolenku do Ríma? Chalan na misii v Afrike? ...

16 komentárov:

  1. Sue, skvelé pesníčky, všetky sú skvelé a bezpodmienečne si tento rok budem ešte dlho vyspevovať Celeste a jej run, run, run....a určite žijeme len raz..lebo to je iná vypalovačka a je fakt skvelo letná:)



    :-***

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) a samozrejme, aj ja fičím na run run run, hehe :) :-*

      Odstrániť
  2. všetky pesničky sú super!

    mne osobne sa najviac páči Simple Plan - summer paradise :) :)

    daj vedieť, ak by si sa chcela navzájom follownuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) ja som simple plan počúvala kedysi dávnejšie a potom dlho nič až teraz som objavila túto super pesničku :)

      Odstrániť
  3. amo a celeste som včera počúvala celý deň dookola :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super pesničky! Ja mám obľúbenú In my bedroom- z dovolenky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. AMO a Celeste majú brutálnu tú peničku :)) Celeste má božský hlas :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej má :) ja som ju objavila práve vďaka tejto piesni :))

      Odstrániť
  6. Spolu :D To sú mi veci :D To nám hralo, keď nám cestou na dovolenku začala blbnúť navigačka a my sme nevedeli, kedy máme zísť z diaľnice :D A tak sme si spievali: "Vydržím viac, vydržím stáť, hlavu mám hore..." :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. SIMPLEPLAN- Summer Paradise:)
    najlepšia.
    a lepšia je ešte vo verzii s francúzštinou:)
    btw mohli by sme si dať vzájomný following?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vo francúštine? :) wow, paráda, to som nepočula, určite si to pustím :))

      Odstrániť
  8. Po tom, na akú tvorbu som bola zvyknutá d Simple Plan, by som nikdy neverila, že sa dajú dokopy so Seanom Paulom :D ale celkom im to vyšlo no, bolo aspoň v aute čo počúvať z rádia :)

    OdpovedaťOdstrániť