Translate

sobota 4. augusta 2012

Bazár u Sue&Sue


Keď som prvý krát počula o oblečení z biobavlny, myšlienka sa mi veľmi páčila. Avšak, má to zmysel, keď to spôsobí iba drahý nákup, výmenu šatníka, pričom pôvodné kúsky oblečenia pôjdu len do koša? Práve preto fandím second-handom, či bazárom. Je predsa škoda vyhodiť do koša oblečenie, ktoré sa ešte dá nosiť. Vám je možno už veľké/malé/prestalo sa Vám páčiť, ale niekto iný by ho hneď využil. Aj tak nikdy nenájdete v obchodoch tak dobré, špeciálne a lacné kúsky ako v secondhande :) aj celebrity to už vedia.

A aj vďaka tomu, že sme s mojou spolubývajúcou, tiež Sue :), mali ako správne ženy skrine plné vecí, ale nemali si čo obliecť,  sme uskutočnili bazár. Náš, u nás. Pozvali sme si kamošky, ktoré tiež priniesli veci, ktoré sú ešte pekné, ale ony ich už nechceli nosiť. Všetko sme to rozložili na gauči v obývačke, navarili kávičku a babský deň sa mohol začať. Neviem, či si to dokážete predstaviť, prehrabovanie sa vo veciach, popri tom klebetenie, čo má ktorá z nás nové (teraz nemyslím oblečenie), odbehávanie si do „kabíniek“ (izieb), prípadné trhanie sa o pekný kúsok zo šatníka. Na koniec účastníčky neodchádzali naprázdno! Heslo bazára neznelo, aby každý niečo priniesol, ale naopak, cítiť sa slobodne, pokecať si a ak nájdete niečo pre vás, aby ste si niečo odniesli. Samozrejme, všetko zadarmo. Zvyšené veci sme potom nezaniesli do koša, ale do bazára u nás na fare.

Už sa nám podarilo uskutočniť druhý ročník a tento bazár je niečo, čo ma naozaj napĺňa pocitom hrdosti. Už teraz mi kamarátka hovorila, že má nohavice do ďalšieho ročníka, na ktorý sa všetky tešíme.

Vyskúčajte to aj vy! Je to skvelá udalosť, babské stretnutie a spojenie príjemného s užitočným :). Inak, tento rok som počula sťažnosti aj od chalanov, uvidíme, čo z toho vznikne budúci rok.


4 komentáre:

  1. Tak toto je fakt super nápad. Určite sa aj ja raz o niečo také pokúsim. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sme ťa mohli inšpirovať :)) Rozhodne to skús, držím palce :)

      Odstrániť
  2. Zabudla si spomenúť kúsky, ktoré sme dostali ako darčeky, ale netrafili nám náš vkus :) myslím, že na bazári som v tejto súvislosti asi 6 krát spomínala moju tetu :D ale zo dvakrát mi dala aj niečo, čo som vynosila :)
    Dúfam, že sa podarí aj tretí ročník, hoci spolubývajúca sa zmenila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa podarí a už sa na ňho teším :). Už mám aj typ na názov, keďže to nebude u zuziek, ale môže to byť "Made by Sue&Sue" :D

      Odstrániť